Malaguti Scooters

Moped Brommershop is dealer van Malaguti!

Dit houdt in dat wij tegen een voordelige prijs scooters en onderdelen leveren van dit merk.
Zo kan je bij ons onder andere terecht voor de Malaguti Firefox, de Malagut Drakon, de Malaguti Phantom en de Malaguti Ciak.

Korte geschiedenis Malagut
Malaguti is een Italiaans merk van onder andere lichte motorfietsen en scooters. Het merk is in 1930 of 1932 als rijwielfabriek opgericht door de Italiaanse wielrenner Antonio Malaguti.

Het bedrijf floreerde en in de jaren vijftig besloot men ook bromfietsen en lichte motorfietsen te gaan maken. In de jaren 60 bracht Malaguti een hele reeks bromfietsen uit, waarbij alle segmenten van de bromfietsmarkt werden bestreken, van automaten tot exotische buikschuivers.

Malaguti werd importeur van de Duitse Express-inbouwmotoren. Er werd al snel een tweede fabriek in Castel San Pietro gebouwd. In de jaren tachtig specialiseerde Malaguti zich in het persen van staalplaat en de bouw van frames, spatborden, kettingkasten, tanks en vorken om zodoende nog meer van de motorproductie in eigen huis te houden.

In Januari 1999 presenteerde het merk, dat intussen veel scooters produceerde, een zeer fraai prototype van een 125- en een 250 cc scooter met Yamaha-blok. In 2001 en 2002 volgden modellen met 600 cc Yamaha-eencilindermotoren.

Klik hier om naar de website van Malaguti Scooters te gaan.